Aktuális

Döbbenet: gyújtogatás miatt égett le a Ráday utcai kollégium

A rendőrség három budapesti fiatalt hallgatott ki gyanúsítottként. Beismerő vallomást tettek.

Szándékos gyújtogatás miatt égett le január 23-án a Károlyi Gáspár Református Egyetem Ráday utcai épülete – írja az Infostart. A tűzben egy ember életét vesztette.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: az ügyben három fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akik beismerő vallomást tettek. Tettüket megbánták, szabadlábon védekezhetnek – tette hozzá a rendőrfőkapitány.

Fotó: MTI Mihádák Zoltán

A két 15 és egy 16 éves fiatal egy körömlaklemosóval átitatott szivacsot gyújtott meg az épületben, ez okozta a tüzet. „Felelősen kijelenthetjük, hogy a három fiatal együttes ténykedése hozzájárult a kollégium kiégéséhez” – jelentette ki Terdik Tamás.

Palotai Zsolt Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, mire a tűzoltók a riasztást követően nyolc percen belül a helyszínre értek, a kollégium épülete már nagy terjedelemben, több szinten égett. A tűzoltás három órán át tartott, a helyszínen mintegy száz tűzoltó dolgozott.

A fiatalokat csütörtökön fogták el, a tettüket egyfajta heccnek tekintették – tette hozzá Palotai.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata korábban azt közölte, hogy a kollégiumban 125 diák lakott, de a tűzeset idején sokan nem voltak bent, mert a vizsgaidőszakban hazautaztak.

Oltás közben a tűzoltók holttestet találtak a harmadik emeleti lépcsőházban, mint később kiderült, egy 47 éves, családos veszprémi férfi az áldozat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top