Aktuális

A BL- és az Európa-kupa-meccseken is megemlékeznek a repülőbalesetben meghalt focistáról

Az argentin Emiliano Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerbe zuhant gép fedélzetéről. 28 éves volt.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga mérkőzésein ezen a héten egyperces csenddel emlékeznek a repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Salára – írja az ATV.hu.

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) nevében az elnök, Aleksander Ceferin  részvétét nyilvánította az argentin csatár családjának és hozzátartozóinak. A szervezet közleményében arra kéri a szurkolókat, hogy a mérkőzéseken ők is fejezzék ki méltó módon a részvétüket.

Fotó: MTI/EPA/Edward Boone

Az UEFA közölte: a nemzetközi kupákban érintett klubok maguk dönthetnek arról, hogy játékosaik fekete gyászszalagot viseljenek-e a mérkőzéseken.

A 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff City a Nantes-tól. A futballista január 21-én Franciaországból Walesbe utazott egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche csatorna felett 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait.

Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top