Aktuális

Bálint gazda a díszpolgárságról: „A jó cselekedet magában hordja a jutalmát”

Azt mondja, századik születésnapja előtt jólesett volna neki az elismerés, de nem az a legfontosabb, hogy elismerjék a tevékenységét, hanem az, hogy segíthessen.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a XVI. kerület képviselő-testületének kormánypárti tagjai szerdán leszavazták azt az indítványt, hogy dr. Bálint György – vagy ahogy mindenki ismeri, Bálint gazda – díszpolgári címet kapjon.

Fotó: MTI Fotó / Czimbal Gyula

Az ország kertésze idén júliusban ünnepli 100. születésnapját. Csütörtökön az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, jólesett volna neki az elismerés, de nem ez a legfontosabb a számára. „Voltaképpen igaz az, hogy a jó cselekedet magában hordja a jutalmát, és nem feltétlen kell, hogy más jutalmazza meg” – jelentette ki.

Ennek ellenére úgy gondolja, másoknak is hasznára lehetett volna, ha megkapja a díszpolgárságot. „Több embernek tudnék segíteni, ha a kertjükben, a háziállataikkal, a kutyáikkal, a macskáikkal van valami problémájuk. Tudnék tanácsot adni, de ezentúl is fogok. Nem azon múlik, hogy valakinek van-e valami plecsni a mellén, hanem azon, hogy mit tanult meg az elődeitől, a szüleitől, és én a humanizmust tanultam meg tőlük” – hangsúlyozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top