„A sikeres káposztatermesztéshez elengedhetetlen a megfelelő időjárás: az esős tavasz és a meleg, napos nyár” – nyilatkozta a CNN-nek Rosemary Norwood, aki férjével, Sean Cadmannel azután került a hírekbe, hogy a kertjükben ember nagyságú kelkáposztát sikerült termeszteniük. Az amerikai hírmagazinnak nyilatkozva Rosemary elmondta, több mint kilenc hónapig óvták a kártevőktől a nem mindennapi zöldséget.
Mint kiderült, a párnak drótkerítést kellett felhúznia az ökoturisztikai vendégház zöldségeskertje köré, hogy megóvják a kelkáposztát az éhes kenguruktól és az oposszumoktól, de távol kellett tartaniuk a csigákat és a pillangókat is, amit Rosemary végül egy finom szövésű hálóval oldott meg.
Azután, hogy tavaly április óta gondozzák a zöldségkolosszust, a házaspár úgy döntött, január végén – történjen bármit – betakarítják a kelkáposztát is. És így is lett. A valóban emberes zöldséggel pózoló Rosemary elárulta, bőven megérte a sok-sok extra törődés, amit a hatalmas kelkáposzta kapott: „A káposztából két hétre elég salátát és savanyúságot készíthetek magunknak és a vendégeinknek” – újságolta a gazda.