Aktuális

Rosszul beültetett kanül miatt halhatott meg egy beteg

A család most azt szeretné, ha a felelősök beismernék, hogy hibáztak.

Rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg a családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben – derült ki az RTL Klub riportjából.

A férfit fej-nyaki daganattal kezelték, 2016 novemberében pedig kanült ültettek a mellkasába, hogy azon keresztül kapja a kemoterápiás kezeléseket, a bőre azonban néhány nap után sebes és gennyes lett a cső körül. Az orvosok nagyjából két hét után kivették a kanült, ám a férfi trombózist kapott, és meghalt.

A család ezt több orvoson is számon kérte az intézetben, egyes beszélgetésekről hangfelvételt is készítettek. Az egyik ilyenen hallható, ahogyan az egyik orvos elismeri nekik, hogy a férfi a kanül miatt kapott trombózist, s még nem kellett volna meghalnia. A család azt állítja, őket nem figyelmeztették a veszélyre.

A hozzátartozók 2017 tavaszán a tisztiorvosi szolgálathoz fordultak, hogy vizsgálják ki az ügyet, választ azonban azóta sem kaptak. A család egyébként nem pénzt szeretne, csupán azt, hogy a felelősék ismerjék el: hibáztak.

Az RTL riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top