Aktuális

Jogerős: Növényi Norbert felfüggesztett börtönt kapott

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést kapott adócsalás miatt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó. Növényi ügyében múlt pénteken hozott ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla.

Növényi Norbertet egy adócsalás hetedrendű vádlottjaként marasztalta el a bíróság – tudta meg a PestiSrácok. A vádirat szerint a Növényi Norberttel kapcsolatban álló cégcsoport

másfél milliárd forintos adócsalást

követett el. 

Növényi tagadta, hogy köze lett volna a pénzügyekhez, szerinte ő csupán a vállalkozás reklámarca volt. A hatóság azonban ezt nem tartotta életszerűnek. A volt sportolót tavaly júniusban

első fokon 3 év 4 hónap letöltendő

börtönre ítélték. 

A Fővárosi Ítélőtábla múlt pénteki ítélete jelentősen enyhítette a vádlottak büntetését. Növényi Norbertet hetedrendű vádlottként kétévi, négy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen a táblabíróság. A büntetések enyhítését a másodfokú bíróság egyéb enyhítő körülmények mellett a különösen jelentős időmúlással indokolta a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top