Aktuális

Kedden búcsúztatják Tandori Dezsőt a Fiumei úti sírkertben

A költő február 13-án, nyolcvanéves korában hunyt el. A 20. századi magyar költészet egyik megújítójaként tartják számon.

Március 5-én, kedden 14 órakor vesznek végső búcsút Tandori Dezső Kossuth- és József Attila-díjas írótól, költőtől, a nemzet művészétől a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában, Budapesten – közölte a Nemzeti Örökség Intézete szerdán az MTI-vel.

BFotó: MTI Fotó / Kovács Attila

Tandori Dezső 80 éves korában, február 13-án hunyt el. Költői életművével, filozofikus mélységű, de felszabadultan játékos verseivel a 20. századi magyar költészet egyik megújítójaként tartják számon.

Már első, Töredék Hamletnek című verseskötete megjelenésekor magára vonta az irodalmi közélet figyelmét, sokan költészettörténeti fordulatról beszéltek a könyve kapcsán. A kitüntető figyelem megsokszorozódott az Egy talált tárgy megtisztítása című 1973-as könyve után, amelyet az első magyarországi posztmodern verseskötetnek tart az irodalomkritika.

Tandori Dezsőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top