Aktuális

Sokkoló részletek derültek ki a somogyi vadászbalesetről

Ez egy szörnyű baleset, amelynek az esélye egy a tízmillióhoz.

Mi is beszámoltunk róla, hogy hétfő este halálos kimenetelű vadászbaleset történt a Somogy megyei Szólád térségében, amikor egy vadászaton részt vevő rendőr véletlenül fejbe lőtte a társát.

A Blikk most újabb részleteket tudott meg a tragédiáról. A lap információi szerint a vadászaton ketten vettek részt: a rendőr és egy hivatásos vadász. Már éppen végeztek, az autóba pakoltak, amikor eldördült a végzetes lövés:

Úgy tudom, vaddisznóra vadásztak, és már az ilyenkor kötelező zsigerelés is megtörtént, amikor a vendégvadász beszállt a kocsi hátsó ülésére. Nagy valószínűséggel kitárazott, arra azonban valamiért nem gondolt, hogy egy golyó ilyenkor mindig marad a csőben. Fesztelenített, azaz meghúzta a ravaszt: abban a pillanatban ki is lőtte a golyót. A lövedék átszakította az autó oldalát, majd pont fejbe találta N. Sándort. Ez egy szörnyű baleset, amelynek az esélye egy a tízmillióhoz

– mondta egy neve elhallgatását kérő forrás.

Az elhunyt vadászt jól ismerték, és nagyon szerették a környékbeliek. Egy ismerőse azt mondta, a férfi egészen a gyerekkora óta vadász szeretett volna lenni.

Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik a nyomozás, az eljárást a főügyészség kaposvári regionális osztálya folytatja le.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top