Aktuális

„Megölte” alkotója az internetes rémet

Felelősnek érezte magát a Momót megalkotó szobrász a gyerekeket öngyilkosságba kergető kihívás miatt. Kár, hogy valószínűleg kamu volt az egész.

Elpusztította Momót Keisuke Aiso japán szobrász, a gyermekeket rémisztgető Momo nevű rémalak megalkotója. Aiso saját elmondása szerint felelősnek érezte magát amiatt, hogy Momo fényképét gyermekek rémisztgetésére használták fel, természetesen az ő engedélye nélkül.

A gyerekeket biztosíthatják róla, hogy Momo halott. Nem létezik többé, az átoknak vége

– idézi a művészt a Mirror.

Mindennek egyébként azért nincs nagy jelentősége, mert a gyerekeket öngyilkosságba kergető rémalak minden jel szerint egy jól felépített hoax, álhír volt.

Tavaly nyáron világméretű morális pánikot keltett Momo megjelenése, a rémalakkal kapcsolatos hírek pedig idén februárban új erőre kaptak a közösségi oldalakon. A gyerekvédő szervezetek és a hatóságok azonban valójában egyetlen olyan esetről sem tudnak, amikor gyerekek Momo miatt tettek volna kárt magukban – hívta fel a figyelmet a Snopes.

A tényfeltáró oldal cikke szerint az öngyilkosságokról szóló hírek egy része puszta kitaláció volt, a hatóságok által is megerősített halálesetek pedig valójában nem álltak kapcsolatban az egyébként valóban rémisztő külsejű Momóval.

Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top