Aktuális

Meg akarta állítani a vonatot egy részeg férfi, hogy „megmentse” a többi utast

Úgy érezte, túl gyorsan haladnak, ezért betört a vezetőfülkébe.

Túl gyorsnak találta a vonat sebességét, ezért rátámadt a mozdonyvezetőre egy részeg német férfi egy Frankfurtból Párizsba tartó vonaton. A 30 éves, 1,73-as véralkoholszinttől hajtott férfi a hírek szerint azért akarta lelassítani a vonatot, mert úgy érezte, neki kell „megmentenie” a többi utas életét – írja német hírforrásokra hivatkozva a 444.hu.

A férfi egy poroltóval betörte a vezetőfülke üvegajtaját, majd lassításra szólította fel a mozdonyvezetőt. Az incidens miatt a vonat végül tényleg megállt a hesseni Mörfelden-Walldorfnál.

Az utasok kevéssé értékelték a férfi „hősiességét”, azonnal kihívták a rendőrséget. A kiérkező egyenruhások őrizetbe vették a részeg randalírozót.

A mozdonyvezetőt annyira felzaklatták a történtek, hogy nem tudott tovább vezetni, az utasoknak így vissza kellett utazniuk Frankfurtba, ahol egy másik vonattal utazhattak tovább Párizs felé. A „mentőakció” miatt 18 vonat késett, a rendőrség a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt eljárást indított a férfi ellen.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top