Aktuális

Időjárás: jön az igazi tavasz!

A hűvösebb napok után végre itt az igazi napsütéses, kellemes tavaszi időjárás. A hétvégén 22 fok is lehet.

Vasárnap már kaptunk egy kis ízelítőt a májusi időjárásból, de utána egy markáns hidegfront érkezett, és 10-15 fokot csökkent a hőmérséklet. Azóta kellemesebb lett az idő, csütörtökön pedig napos és melegedő időjárás várható.

Molnár László, a Kiderül.hu munkatársa azt mondta a 24.hu-nak, hogy a napsugarak egyre nagyobb beesési szögének és a hosszabbodó nappaloknak köszönhetően erősödik a nappali felmelegedés, hétvégén országos átlagban már 19-20 fokos csúcsokat mérhetünk.

A májusra jellemző időben kisebb esők előfordulhatnak, de inkább a napsütés lesz a jellemző, élénk széllel. A múlt hetihez hasonló viharos lökésekre nem kell számítani.

Ilyen időjárás várható a következő napokban:

Csütörtökön alapvetően napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi szelet inkább csak délkeleten kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható, főként keleten gomolyfelhőkkel. Csapadékra nem kell számítani, általában mérsékelt marad a légmozgás. Napközben 15-20 fok várható.

Szombaton gomolyfelhős, napos, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Vasárnap A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre készülhetünk, északkeleten valószínű a legtöbb felhő. Északon néhol zápor előfordulhat. Estétől a szél egyre több helyen északira, északkeletire fordul, és megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legmagasabb hőmérséklet napközben 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn közepesen és erősen felhős időszakok váltják egymást, délután záporok is lehetnek, de napközben még mindig 15 és 21 fok lehet a hőmérséklet.

Kedden aztán lehűl a levegő, és a legmagasabb nappali hőmérséklet már csak 8 és 14 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top