Aktuális

Kétgyermekes apát ölt meg a medve

Társaival az erdőben dolgozott, amikor rábukkantak az állat barlangjára. A gyerekeit egyedül nevelő férfi nem élte túl a medvetámadást.

Életveszélyesen megsebesített egy 35 éves férfit a medve a Hargita megyei Kőrispatak közelében. A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor ráakadtak a medve barlangjára, és megtámadta őt az állat. A medve a férfi mellkasát és a felső végtagjait marcangolta össze, de a nyakán és a fején is megsérült – írja a transindex.ro.

Társai szekéren szállították be a faluba, ahol már volt térerő, hogy riaszthassák a mentőket. A mentősök kómás állapotban vették át, és a székelyudvarhelyi városi kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.

Képünk illusztráció, fotó: iStock

A 35 éves kőrispataki férfi egyedül nevelte két kiskorú lányát, szociális segélyben részesült, és napszámos munkákat végzett a faluban.

Borboly Csabának, a Hargita Megyei Tanács elnökének állítása szerint már régebben is kérték a veszélyes medve kilövését, de a minisztérium „túl lazán kezelte a témát”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top