Aktuális

Több repülő pilótáját is lézerrel vakították el Békés felett

Éjszakai repülést végző pilótákat vakítottak el lézerrel Békés felett, egyik esetben az oktatónak kellett átvenni a gép irányítását.

Szerda éjjel, 11 óra előtt nem sokkal érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Békés külterületén valaki lézerrel zavarja az éjszakai repülést végző pilótákat. Az esetet követően a rendőrök igazoltattak egy férfit, akinél volt lézer eszköz, a nyomozók most szakértő segítségével vizsgálják az ügyet – írja a Beol.hu.

Szerencsére nem történt tragédia. Képünk illusztráció! MTI Fotó: Lakatos Péter

Az is kiderült, hogy aznap éjjel három oktatógép volt a magasban, ebből kettőnek a pilótáit zavarta meg a lézerfény. Az egyik esetben a növendék pilótát annyira megzavarta a fény, hogy az oktatónak át kellett venni a gépet.

Antalfai Gábor, a békéscsabai repülőteret működtető Békés Airport Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta a portálnak, nem feltételezik, hogy az illető bajt akart volna okozni, de ettől még komoly problémák lehettek volna a lézer miatt.

A pilóták megzavarása a légi közlekedés veszélyeztetésének minősül, és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top