nlc.hu
Aktuális
Több repülő pilótáját is lézerrel vakították el Békés felett

Több repülő pilótáját is lézerrel vakították el Békés felett

Éjszakai repülést végző pilótákat vakítottak el lézerrel Békés felett, egyik esetben az oktatónak kellett átvenni a gép irányítását.

Szerda éjjel, 11 óra előtt nem sokkal érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Békés külterületén valaki lézerrel zavarja az éjszakai repülést végző pilótákat. Az esetet követően a rendőrök igazoltattak egy férfit, akinél volt lézer eszköz, a nyomozók most szakértő segítségével vizsgálják az ügyet – írja a Beol.hu.

Szerencsére nem történt tragédia. Képünk illusztráció! MTI Fotó: Lakatos Péter

Az is kiderült, hogy aznap éjjel három oktatógép volt a magasban, ebből kettőnek a pilótáit zavarta meg a lézerfény. Az egyik esetben a növendék pilótát annyira megzavarta a fény, hogy az oktatónak át kellett venni a gépet.

Antalfai Gábor, a békéscsabai repülőteret működtető Békés Airport Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta a portálnak, nem feltételezik, hogy az illető bajt akart volna okozni, de ettől még komoly problémák lehettek volna a lézer miatt.

A pilóták megzavarása a légi közlekedés veszélyeztetésének minősül, és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top