Aktuális

Utalványt és készpénzt kapnak húsvétra a nyugdíjasok

Hogy pontosan mit, az a helyi önkormányzattól függ.

Idén sem maradnak húsvéti ajándék nélkül a nyugdíjasok. Arról, hogy pontosan mit kapnak az idősek, elsősorban az önkormányzatok döntenek. A Napi.hu most egy csokorba gyűjtötte azokat a helyeket, ahol az önkormányzat már bejelentette, mivel lepi meg a nyugdíjas állampolgárokat.

Elsőként a makói önkormányzat jelentette be, hogy március 16-tól a makói képviselők a megszűnő Erzsébet-utalvány helyett Edenred-utalványokat adnak minden 70 év feletti lakosnak. Akit nem találnak otthon, az személyesen veheti át a 10 ezer forint értékű kártyát a Polgármesteri Hivatalban. Az Edenred-utalványt számos helyen elfogadják, hideg vagy meleg étel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszaki cikkek vásárlására is fel lehet használni.

Dunaújvárosban 5 ezer forintot kapnak azok a nyugdíjszerű ellátásban részesülő időskorúak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, azaz a 199 500 forintot.

Esztergomban a 70. életévet betöltő, esztergomi lakóhellyel rendelkező személyek, valamint a kérelmező nagycsaládosok kaphatnak 5 ezer forintos vásárlási utalványt az ünnep alkalmából.

Budapesten, az I. kerületben készpénzben küldi, illetve utalja el a 8 ezer forintos húsvéti támogatást az önkormányzat a 80 év felettieknek, a rászoruló nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak.

A XIII. kerületben nemcsak a nyugdíjasok, hanem minden nagykorú kap húsvéti ajándékot: az önkormányzat 3 ezer forint értékű húsvétisonka-utalványokat ad a partnerkártyával rendelkező, 18. életévüket betöltött, regisztrált kerületi lakosoknak, amelyet április 10. és 20. között lehet majd beváltani a Lehel Csarnok kijelölt henteseinél.

Mindezen felül a kormánytól is kapnak extra juttatást a nyugdíjasok, bár az még nem biztos, hogy milyen formában.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top