Aktuális

Sztrájkra készülnek a ferihegyi dolgozók

Magasabb bért, rendezett munkakörülményeket és elviselhetőbb munkaidő-beosztást követelnek.

Sztrájkra készül a földi kiszolgálókat képviselő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), miután több hétig tartó tárgyalás után sem sikerült megegyezniük a Malév Ground Handling vezetésével – írja a Privátbankár.

A munkabeszüntetés lassíthatja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmát. Csorba Attila, a LESZ elnöke azt mondta, 2011 óta most először készülnek sztrájkra. Az elmúlt 3-4 évben nagyot növekedett a hazai légi forgalom, a dolgozók bére viszont hosszú évek óta alig változott. Az elnök úgy fogalmazott: a sztrájk egy segélykiáltás, mivel nem maradt más eszközük.

Az alkalmazottak túlterheltek a munkaerőhiány miatt, és elviselhetetlenné vált a munkaidő-beosztás. Van olyan munkakör, amelyben hajnali 3-kor kezdenek, és csaknem 13 órát dolgoznak.

A Malév GH-nál körülbelül 250 dolgozó érintett a munkabeszüntetésben, közülük egy műszakban 100-120-an állnak szolgálatban.

A szakszervezet a 15 százalékos béremelésből semmiképpen nem akar engedni. Emellett elviselhető beosztást és minimum 11 órás pihenőidőt, valamint rendezett munkakörülményeket követelnek.

(Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top