Aktuális

Mától halálra kövezik a házasságtörőket Bruneiben

Az új törvény az azonos neműek közötti szexet is halállal bünteti. A tolvajokra kézlevágás vár.

Ma lépett életbe Bruneiben az a törvény, amelynek értelmében halálra kövezéssel büntetik az azonos neműek közötti szexet és a házasságtörést – írja a 24.hu. A lopást ezentúl kézlevágással büntetik.

Muszlim nők hallgatják Hassanal Bolkiah szultán beszédét Bruneiben (Fotó: AFP)

Az emberi jogi csoportok természetesen hatalmas felháborodással fogadták a döntést, az Amnesty International szerint Bruneinek azonnal vissza kell vonnia ezt az embertelen törvényt, a nemzetközi közösségnek pedig el kell ítélnie a kormányt.

A döntés ellen George Clooney és Elton John is tiltakozott, sztárok bojkottot hirdettek a brunei szultán luxusszállodái és egyéb vállalkozásai ellen.

Brunei Délkelet-Ázsiában, Borneó szigetén fekszik, az országban körülbelül 400 ezer ember él. A szultán, Hassanal Bolkiah a világ egyik leggazdagabb embere, a Daily Mirror összesítése szerint 2007-ben 130 Rolls-Royce-a, 531 Mercedes-Benze, 367 Ferrarija, 362 Bentley-je, 185 BMW-je, 177 Jaguarja, 160 Porschéja, 20 Lamborghinije volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top