Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Április 21-22-én nagy húsvéti szezonnyitás a Vasúttörténeti Parkban!

Áprilistól újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja. Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvényére húsvétvasárnap és húsvéthétfőn kerül sor.

A Vasúttörténeti Park évek óta a leglátogatottabb magyarországi múzeumok között szerepel, éves látogatószáma meghaladja a 100 000 főt! A múzeum csodálatos parkjával, izgalmas programjaival, közkedvelt kerti vasútjával, muzeális értékű és komoly történelmi múlttal rendelkező kiállítási tárgyaival megérdemelten a családok és a vasúti járműveket kedvelő felnőttek kedvenc szabadidős programhelyszíne. 

Eseményeire minden évben több ezer gyerek és felnőtt kíváncsi. Méltán közkedvelt a családosok körében a húsvéti nyuszikereső rendezvény, de az évek során kialakított izgalmas programkínálatával a Gyereknap és a Mikulás Expressz is komoly népszerűségre tett szert.  Az idén először nem nyár végén, hanem júniusban megrendezésre kerülő XII. Európai Kerti Vasutak Találkozója, illetve a szeptember 7–8-i Mozdony Matiné a vonat szerelmeseinek nyújt majd maradandó élményt.

Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Parkba idén is érdemes kilátogatni, garantáltan talál magának mindenki izgalmas programot, mindemellett pedig kellemes levegőn és szép környezetben tölthet el pár órát a szabadidejéből.

Április 21–22-én, húsvétkor kétnapos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítja be a szezont a park. Mindkét napon játékos húsvéti nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

A  kreatív sarokban vasárnap és hétfőn lesz lehetőség tárcsa- és kitűzőkészítésre, műanyagtojás-festésre és -színezésre, húsvéthétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal bővül a program, így például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Az ügyesebbek mindemellett megfonhatják a húsvéti kosarat is, amelybe később a sok finomság és festett tojás kerülhet.

Húsvéthétfői programok:

11:00 Bóbita zenekar

14:30 Napraforgó Meseszínház Hol vagy, Nyuszi? avagy A húsvéti kaland című zenejátéka

15:30 Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása

Április 22-én a kicsiket állatsimogató is várja, ahol közelről is megismerkedhetnek a háztáji kis és nagy állatokkal, pónival, sőt a bátrabbak meg is simogathatják őket.

Természetesen, ha Vasúttörténeti Park, akkor kerti vasút, fordítókorong, gőzmozdony és lóvasút! Érdemes mindegyik interaktív eszközt kipróbálni, felejthetetlen élményt nyújt az egész családnak.

Április 21–22-én, mindkét napon 10:00 és 18:00 közötti nyitvatartással várja kedves látogatóit a Vasúttörténeti Park.

Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért, kérjük, látogassák meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA.

Címlap

top