Aktuális

Bot fúródott a szemébe, elküldte a kórház – frissítve

Az RTL Klub Híradója számolt be az esetről, azóta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája is reagált.

Bot sértette fel a szemét egy két és fél éves fiúnak kirándulás közben, mentőt hívtak hozzá, de két kórház is megtagadta az ellátást – közölte az RTL Híradója.

A gyerek anyja szerint a Bajcsy-Zsilinszky kórház altatóorvos híján nem tudta fogadni. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján az ügyeletes doktornő először szintén elküldte volna őket, végül ott mégis ellátták.

Frissítés!

Az eset után a Semmelweis Egyetem közleményt adott ki. Ebben az olvasható, hogy a Szemészeti Klinika aznap nem volt sürgősségi ügyeletre kijelölve, de a szakma szabályai szerint ellátták a gyereket.

Mint írják, a ügyeletes szakorvos a folyamatban lévő többi beteg vizsgálatát megszakítva, azonnal megkezdte a gyermek kivizsgálását, de mivel a sérülés nem veszélyeztette a látást, és a szemében nem volt idegen test, nem volt szükség sürgősségi ellátásra. A beavatkozásra ezért másnap került sor, a szülőket pedig mindenről tájékoztatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top