Aktuális

Egy autószalonban talált rá eltűnt kocsijára

Tizenkét év után tavaly egy autószalonban látta viszont elveszettnek hitt kocsiját, a rendőrség szerint elszámolási vita áll a háttérben.

Egy autószalonban látta viszont 120 millió forintos autóját, amelyet évek óta próbál visszaszerezni – ezt állítja egy Kanadában élő magyar férfi. Baross Sándor azt nyilatkozta az RTL Híradóban, hogy a sportautót 13 évvel ezelőtt még ő vette Amerikában, repülőn hozta Magyarországra, majd egy autószervizbe vitte a reptérről, ahonnan nem kapta vissza. Baross egyből a rendőrségre ment. Négyszer is feljelentést tett, eljárás egyszer sem indult, mindig arra hivatkoztak, hogy az autó nincs meg. A férfi évente 3 hetet van Magyarországon, azt mondja, valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy több mint egy évtizede húzódik az ügye.

Tavaly, mikor a szalonban meglátta a kocsit, újból feljelentést tett. A rendőrök a legújabb feljelentést is elutasították, indoklásuk szerint nem történt bűncselekmény, mert már 2006-ban is kiderült, hogy egy üzleti elszámolási vita miatt nem kapta vissza a kocsit a szervizből az akkori tulajdonos. Az autót azóta többször is eladták, most egy autókereskedésben lehet látni. Ott nyilatkozni nem akartak, de azt elmondták, hogy hivatalos, magyar papírokkal áll náluk a kocsi.

Baross Sándornak a rendőrök azt tanácsolták, hogy perelje be ismerősét, akitől 2006-ban nem kapta vissza az autót. Mivel nagy értékű kocsiról van szó, a per indításához több millió forintos illetéket kellene fizetni, erre azonban Barossnak nincs pénze.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top