Aktuális

Testével védte osztálytársait a fegyverestől a hős diák

A rendőrök is méltatják az elhunyt diákot. Anyja szerint nem tudott volna a tükörbe nézni, ha nem tesz valamit a többiekért.

Újabb iskolai lövöldözés rázta meg az Egyesült Államokat kedden, ezúttal az Észak-Karolinai Egyetemen. A tragédiának két halálos áldozata volt, négyen pedig súlyosan megsérültek. Az elkövető ez esetben is az iskola egyik diákja volt, akit őrizetbe vettek.

Az egyik halálos áldozat, a 21 éves Riley Howell szülei már ma nyilatkoztak a sajtónak, hogy elmondják, mennyire büszkék fiukra. Charlotte-Mecklenburg rendőrkapitánya, Kerr Putney a szörnyű tragédia hősének nevezte Howellt, akinek sikerült élete árán leszerelnie a lövöldözőt. Ha nem így tett volna, sokkal több áldozata lett volna az ámokfutásnak.

(Facebook)

„Amíg a gyerekek menekültek, a fiam a fegyveres felé vette az irányt – mondta a férfi édesanyja, Natalie Henry-Howell a Today-nek. – Ha nem így tett volna, hanem elfut, nem lett volna képes együtt élni a tudattal.”

A fiút hasonlóképp méltatták iskolatársai, akik szerint mindent megtett másokért, önzetlen srác volt. Howellt nemcsak szülei, de testvérei, barátnője és barátai is gyászolják.

Az újabb iskolai lövöldözés pár nappal azelőtt történt, hogy Floridában kétnapos vita után, szűk többséggel elfogadtak egy új törvényt, amely szerint felfegyverzik a tanárokat. A programban résztvevő pedagógusoknak 144 órás kiképzésen kell részt venniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top