Aktuális

Kamu érettségi feladatsor terjed a neten

Kiderült, hogy a 28 oldalas dokumentum egy évekkel ezelőtti feladatsort tartalmaz, csak átírták benne a dátumokat.

A legnépszerűbb hazai fájlcserélő oldalra, az NCore-ra vasárnap este feltöltöttek egy fájlt, amely látszólag a hétfői magyar érettségi feladatsorát tartalmazza. A Magyar érettségi 2019 című PDF-fájl azonban átverés, valójában a 2007-es októberi pót- vagy javítóvizsga feladatsora – írja az Index.

A fájlt több százan letöltötték, de nem sok értelme volt bemagolni a megoldásokat. A 28 oldalas dokumentumban régebbi feladatsor volt, csak valaki átírta benne a dátumokat.

111 ezren vizsgáznak

Ettől függetlenül hétfőn országszerte a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik, 1158 helyszínen várhatóan mintegy 111 100 diák ad számot a tudásáról. 

Érettségiző diákok 2018-ban. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az érettségi vizsgákat május 3. és június 28. között a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, azok lebonyolításában 3149 vizsgabizottság működik közre. (A legtöbb diáknak ma kezdődnek a vizsgák, de voltak, akik már május 3-án nemzeti nyelv és irodalomból érettségiztek.)

Az írásbeliket május 3. és 24., az emelt szintű szóbeliket június 5. és 13., a középszintű szóbeliket pedig június 17. és 28. között tartják.

Az érettségizők közül mintegy 71 400 végzős középiskolás ebben az időszakban tesz vizsgát hagyományos értelemben. Rajtuk kívül – élve az érettségi vizsgarendszer lehetőségeivel – mintegy 39 700-an tesznek majd le legalább egy tárgyból valamilyen típusú vizsgát. A jelentkezők összesen várhatóan csaknem 395 ezer vizsgát tesznek le: mintegy 43 300-at emelt szinten, 351 700-at pedig középszinten.

(Nyitóképünk illusztráció. MTI/Czeglédi Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top