Aktuális

Ceglédi halálos baleset: biztonsági öv sem volt a kisbuszban

Kisteherautóból alakították át kisbusszá a balesetet szenvedett járművet, amelyben nem volt minden üléshez biztonsági öv. A balesetben egy 16 éves portugál lány halt meg.

Portugál és olasz gyerekek utaztak abban a román rendszámú kisbuszban, amely pénteken hajnalban egy nyerges vontatóval ütközött Ceglédnél. A karambolban egy 16 éves portugál lány életét vesztette, egy fiú súlyosan megsérült. A buszon tizenhatan utaztak.

Rendőrségi helyszínelés a 4-es számú főúton, Cegléd közelében (MTI/Mihádák Zoltán)

A kisbusz vezetője hibázott, előzni akarta az előtte haladó kamiont, de nem vette észre, hogy szemben egy másik kamionos közeledik. Annak a sofőrje azt mondta a Tényeknek, lehúzott a murvára, mindent megpróbált, hogy elkerülje az ütközést, de hiába.

A helyszínelés során kiderült, hogy a kisbuszban nem volt minden üléshez biztonsági öv. Ennek az oka az lehetett, hogy a járművet kisteherautóból alakították át, a pluszülések kialakítása pedig nem történt meg szakszerűen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top