Aktuális

A Legyen ön is milliomos!-ban nyert pénzt a rákkutató, hogy tovább dolgozhasson

Megvágták a tudományos kutatásra fordítható forrásokat, a tévés vetélkedőből próbálta pótolni.

Marina Simian argentin rákkutató elment a Legyen ön is milliomos! helyi adásába, hogy az ott megszerezhető nyereménnyel finanszírozza tovább a kutatásait. Az orvoskutatóval felvett adás gyorsan körbement az interneten, miután kiderült, Simian azért kényszerült erre a lépésre, mert az argentin kormány jócskán megvágta a tudományos kutatásokra fordítható állami támogatások keretösszegét – írja az Euronews.

Forrás: Euronews

A kutató azt nyilatkozta, tavaly a felére csökkentették a 2018-as évre szükséges támogatásukat, majd pár hónappal ezelőtt ennek az új összegnek is elvették a felét. Ebből a pénzből próbálják jelenleg a mellrák elleni új kezeléseket kifejleszteni.

A televíziós vetélkedőben Simian végül 500 ezer pesót nyert, ami nagyjából 3,1 millió forintnak felel meg. Fellépésével pedig sikerült ráirányítania a média figyelmét a problémára, és vitát kirobbantani az argentin nyilvánosságban. A kutatót soron kívül fogadta az argentin elnök, Mauricio Macri is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top