Aktuális

Bírságol a hivatal: 60 forint tartozás miatt közel 17 ezres extra büntetés

A megbüntetett autós véletlenül elnézett egy számot, busásan megfizettetik vele a tévedését.

Hatvan forintos tartozás miatt közel 17 ezer forintos pluszbüntetést szabott ki egy budapesti autósra a belvárosi parkolótársaság – írja az ittlakunk.hu.

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

A szerencsétlen autós bűne az volt, hogy elnézett egy számot: 7875 forint helyett véletlenül csak 7815 forintot fizetett be az önkormányzat számlájára. A szigorú hivatal pedig ahelyett, hogy figyelmeztette volna a tévedésre, két hónappal az eset után küldött neki egy levelet, benne egy 16 895 forintos csekkel.

Mivel az illető nem értette, miért kellene fizetnie, levelet írt a hivatalnak, hogy megtudakolja, mi történt. Érdeklődésére meglepően hamar válaszoltak: „a 7875 Ft pótdíj helyett 7815 Ft került befizetésre. Mivel részteljesítés történt, a parkolási esemény nem zárult le, és a hátralék a 16. napon emelkedett a törvényben meghatározott magasabb összegre (21525 Ft). Ebből levonásra került a már befizetett 7815 Ft, és hozzáadódott a felszólító levél költsége (3275 Ft), tehát jelen követelésünk a gépjármű üzembentartója felé 16985 Ft” – indokolták a döntést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top