Aktuális

Elbontják a Nyugati téri felüljárót

Tarlós István főpolgármester szerint a felüljáró „városképi szempontból rendkívül csúnya”.

Eldőlt, lebontják a Nyugati téri felüljárót, miután erről szóló döntés született a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának május 14-i ülésén – írja az Index.

Fotó: MTVA / Jászai Csaba

A Pestbuda.hu cikke szerint Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy a felüljáró „városképi szempontból rendkívül csúnya”, ezért kell elbontani.

A döntést még a fővárosnak és a kormánynak is jóvá kell hagynia, ám Tarlós azt mondta egy szerdai rádióinterjúban: a tanács minden eddigi döntését jóváhagyta mindkét testület, így most is erre számít.

A döntés kapcsán a pestbuda.hu emlékeztetett: a felüljáró elbontása az elmúlt években többször is felmerült, de korábban az volt a szakemberek álláspontja, hogy csak akkor lehet bontani, ha helyette közúti aluljáró épül. Mivel a nagykörút tele van nagy átmérőjű alapközművekkel, azok alá kellett volna vinni az alagutat, ami nagyon megdrágította volna a beruházást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top