Aktuális

Másokon segített az iskolai lövöldözés áldozata, 20 évvel később holtan találták

Gyerekeknek, függőséggel és depresszióval küzdőknek tartott előadásokat. Ő maga viszont sosem tette túl magát Columbine-on.

Austin Eubanks figyelemre méltó karriert tudhatott maga mögött, két gyermek édesapja volt. Mindez mégsem volt elég, soha nem tudta teljesen feldolgozni az 1999-es iskolai lövöldözést, melynek maga is áldozata lett. Eubankset most holtan találták otthonában. „Legyőzte a betegség, amellyel oly sok embernek segített szembenézni” – sejtette a halál okát a család egy közleményben. A férfi 37 éves volt.

Eubanks egyike volt húsz éve a Columbine középiskolában megsebesült diákoknak. Eric Harris és Dylan Klebold összesen tizenkét gyereket és egy tanárt öltek meg, huszonegy embernek pedig maradandó sérülést okoztak.

Eubankset nemcsak két találat érte, hanem végig kellett néznie, ahogy legjobb barátja meghal. A fiatal mit sem sejtve azon gondolkodott, hogy golfozni vagy pecázni menjenek a barátaival suli után, amikor meghallották a lövéseket. – Egy tanár befutott ugyanazon az ajtón, ahol pár perce bementünk, és mondta, hogy mindenki másszon be az asztal alá, valaki lövöldözik az iskolában – mesélte pár éve a CNN-nek. Eubanks, legjobb barátja és még pár másik diák egy asztal alatt próbáltak elrejtőzni. Tíz perccel később a két támadó bement a könyvtárba, és minden asztal alá szisztematikusan lőni kezdtek. Eubankset a kezén és térdén érte lövés, legjobb barátját több helyen is. Ő azonnal meghalt. 

Eubanks műtétei után az orvosok opiáttartalmú gyógyszereket írtak fel neki, amikre rászokott. Mint mondta, egy idő után nem is a fizikai, hanem a lelki fájdalmakat akarta velük tompítani.

A teljes húszas éveit gyógyszer- és alkoholfüggőként töltötte, 12 éven át volt a rabja. Miután sikerült legyőznie függőségét, motivációs előadó lett, gyerekeken segített, és egy nagy sikerű TED-talkot is tartott.

Eubanks pont múlt hónapban nyilatkozta, hogy fél (13 és 9 éves) fiait iskolába engedni, mert a helyzet Columbine óta nem hogy jobb lett, de sokkal rosszabb.

(Kiemel kép: Youtube)

(via)

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top