Aktuális

Színlelte a rosszullétet egy férfi, akihez mentőt hívtak

Azt mondta, tesztelni akarta az egészségügyi dolgozókat.

Az Ajkai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 62 éves nemesgulácsi lakos ellen – írja a Police.hu. A központi segélyhívó számra május 19-én 19 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van.

A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a mellkasát fájlalta, így őt kórházba szállították. A kórházban a férfi a vizsgálat közben felállt, és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat.

Ki kell majd fizetnie

Az ajkai rendőrök a férfit előállították a helyi kapitányságra, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

(via)

(Kiemelt kép: OMSZ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top