Aktuális

Fojtogatni kezdte az ápolót, mert nem írtak fel neki nyugtatót

A háziorvos egy héttel korábban írt fel neki gyógyszert, ezért nem adott többet.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly nyáron támadt az egyik makói háziorvosi rendelőben az ott dolgozó ápolóra – írja honlapján az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. július 16. napján a délelőtti órákban jelent meg az egyik makói háziorvosi rendelőben azért, hogy nyugtató hatású gyógyszereket írasson fel magának. A háziorvos és a rendelőben asszisztensként dolgozó sértett azonban ezt a kérést megtagadták, mivel az előző héten is kapott a vádlott hasonló hatású gyógyszereket. Kérésének megtagadása miatt a vádlott felháborodott, idegessé, agresszívvá vált, és szóváltásba keveredett az asszisztenssel. A szóváltás során a vádlott egy mankóval hadonászott fenyegetően a sértett felé, majd pedig az ápoló nyakát megragadta és nagy erővel szorongatni kezdte.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében a nyak zúzódásos sérüléseit szenvedte el, amelyek 8 napon belül gyógyultak.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top