Aktuális

Visszavonult Király Gábor

A magyar válogatott csúcstartója száznyolcszoros válogatott volt.

43 éves korában visszavonult Király Gábor. Az 1976-os születésű kapus a Haladás csapatából távozva akasztotta szegre a legendás szürke mackónadrágot. Király 1993-ban került a Haladáshoz, később

hét évet védett a berlini Herthában,

majd az angol Crystal Palace, a West Ham, az Aston Villa, a Burnley  és az 1860 München következett. Hazatérése előtt a Fulhamben is pályára lépett. Király Gábor összesen 685 tétmeccsen védett klubszínekben, köztük tíz Bajnokok Ligája-mérkőzésen is. Az 1998–99-es szezonban

 

a Bundesliga legjobb kapusának választották,

emellett ötször lett ő a legjobb magyar labdarúgó. A 2016-os Eb-n pedig Európa-bajnoki korrekorder lett a szombathelyi labdarúgó.

A honlapján így búcsúzott:

„Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz. Köszönöm a családnak és a barátoknak, hogy mindig mellettem álltak és támogattak! Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top