Aktuális

Ezt tervezi a börtön után a skálás gyilkos

Bene László milliomosként szabadulhat a börtönből.

Május végén kellett volna a büntetés-végrehajtási bírónak határoznia arról, hogy 25 év után szabadulhat-e a börtönből a skálás gyilkosként elhíresült Bene László.

A bíró azonban elhalasztotta a döntést, így továbbra is a szegedi Csillag börtön rácsai mögött marad a 67 éves férfi – írja a Blikk.

Bene ügyvédje azt mondta, a bíró arra vár, hogy kiderüljön: védence megkapja-e azt a több millió forintos összeget, amelyért pert indított a börtönbéli rossz körülmények miatt.

Amíg ugyanis nem ítélik meg neki a kártérítést, nem igazán tud hová menni. Az ügyvéd szerint a kártérítési perben pár hónapon belül megszülethet a döntés, utána pedig szerinte nem lehet akadálya a szabadlábra bocsátásnak.

Bene szociális szakképzésre jár a börtönbe, még az utolsó vizsgája hiányzik. Abban bízik, hogy odakint is el tud majd helyezkedni ezen a területen.

Bene László és társa 1989 és 1994 között tucatnyi fegyveres rablást és négy gyilkosságot követtek el. A férfi legkorábban 20 év letöltése után, 2014-ben szabadulhatott volna, de a bíróság ezt 2016-ban és 2018-ban is mellőzte a feltételes szabadságra bocsátását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top