Aktuális

„Nagy őrjöngés, aztán óriási csend” – életet mentett több hajós szerda este a Dunán

Raub Emőke és legénysége két turistát húzott ki a vízből.

Egy szintén dél-koreai turistákat szállító kirándulóhajót vezetett szerda este az Origónak nyilatkozó Raub Emőke.

A kapitány nem látta a Hableány és a szállodahajó ütközését, ő már csak arra lett figyelmes, hogy egy arra járó másik hajó kapitánya bemondta, hogy ember a vízben. „Ezután már csak a vízben kapálózó embereket láttam, semmi mást. Ordítozást lehetett hallani, a vízbe esettek kapálóztak, és mindannyian próbáltak menekülni. Szándékosan nem indultam el arra, nehogy a hajóm alá kerüljenek az emberek. Szóltam két kollégámnak, hogy azonnal menjenek menteni” – mondta a kapitány az Origónak.

Raubéknak végül két embert sikerült kimenteniük, miközben mentőgyűrűket is dobtak a vízbe, ahogyan a többi, közelben lévő 8-10 hajó legénysége is.

A két kimentett embert a Duna magas vízállása és a sodrás miatt nem tudták kiemelni, a hajóperem nagyon magas, így addig tartották őket, amíg egy motorcsónak meg nem érkezett értük.

Közben a kapitány próbálta úgy kormányozni a hajót, hogy ne sodródjanak be a vízbe, fennállt a veszélye, hogy a hajó alá kerülnek. A kapitány azt mondja, példátlan összefogást látott a hajósoktól.

A sérültek közül már csak egyet, egy bordatöréses beteget kezelnek kórházban, a többieket hazaengedték.

(via)

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top