Aktuális

Több holttestet is találtak a Dunában Ercsinél – FRISSÍTVE

A holttestek azonosítása jelenleg is tart, egyelőre nem lehet eldönteni, a Hableány balesetében haltak-e meg. A rendőrség szóvivője ugyanakkor cáfolta az értesülést.

Több holttestet találtak a hétvégén a Duna Ercsi alatti szakaszán. A Magyar Nemzet forrásai szerint a holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a május 29-én elsüllyedt Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai úszó pontonon a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit híd pillérénél 2019. június 3-án (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Korábban a rendőrség közlése szerint két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból. Az elsüllyedt Hableányon tartózkodó személyek közül 21-en tűntek el.

A turistahajó roncsaihoz eddig a Duna sodrása miatt nem sikerült lemerülni, hétfőn dél-koreai mentőalakulatok próbálkoznak a merüléssel.

FRISSÍTÉS 14:53

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azt az értesülést viszont megerősítette, hogy találtak egy holttestet Harta térségében. Az ő azonosítása azonban jelenleg is folyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top