Aktuális

Vasárnap előtt nem kezdik el kiemelni a Hableányt

A Clark Ádám hajódaru megérkezett, de még nem fér oda a Hableány hajó roncsához.

Tudják már, hogyan férnek hozzá a május 29-én 35 fővel a fedélzetén elsüllyedt Hableány sétahajó roncsaihoz. Az RTL Klub híradójának nyilatkozott a mentésre érkezett Clark Ádám úszódaru kapitánya, Gyenei Gyula, aki elmondta, rajzok és fényképek alapján tervezték meg a hajó kiemelését.

Vácnál halad a Clark Ádám hajódaru (Fotó: MTI/Molnár-Bernáth László)

Várhatóan egy óra alatt végeznek a művelettel, amit legkorábban vasárnap tudnak elkezdeni, mert a Duna magas vízállása miatt az úszódaru egyelőre nem fér át a budapesti hidak alatt. A baleset helyszínére érkezett egy kotrógép, cölöpöket vertek le, amelyekhez búvárok rögzítették a roncsot. A közelben várakozik egy uszály is, amelyre majd a Hableányt kiemelik.

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral – turistákkal és két idegenvezetővel –, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további nyolc áldozat holttestét azonosították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top