Aktuális

Adatokat törölt a telefonjáról a vétkes hajó kapitánya az ütközés után

Az ukrán kapitány adatokat törölt a telefonjáról a baleset után, ráadásul nemrég részese volt egy másik hajóbalesetnek is.

Ujjnyomok, DNS-maradványok és fogászati leletek alapján tudják már csak azonosítani a Hableány hajóbalesetének áldozatait, fényképek alapján nem – közölte Kreitz Zsuzsanna, a Nemzeti Nyomozóiroda főosztályvezetője.

Az ukrán kapitány nem először ütközött (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)Az RTL híradójában megszólalt az áldozatok azonosításával foglalkozó koreai egység vezetője, aki azt is hozzátette, hogy Dél-Koreában minden 17 évesnél idősebb ember tízujjas ujjlenyomata megvan a rendőrségi adatbázisban, ezeket a személyi igazolvány készítésénél rögzítik.

Közben kiderült, hogy a Viking Sigyn ukrán kapitánya a mostani baleset előtt két hónappal is ütközött hajójával, akkor Hollandiában. Az őrizetben lévő hajós a baleset után adatokat törölt a telefonjáról, állítja az ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top