Aktuális

Ismét Budapest felé tart a Viking Sigyn szállodahajó

Miután kiemelték a vízből a Hableány roncsait, érkezett a hír, hogy a szállodahajó Budapest felé tart.

A Hableány hajóval történt ütközés után a Viking Sigyn elhagyta a magyar vizeket, hétfőn azonban megérkezett Visegrádra. Miután kedden kiemelték a Dunából a Hableány roncsait, a Napi.hu azt is megtudta, hogy megint Budapestre jön a szállodahajó.

A szállodahajó utasait Visegrádról busszal vitték el Szentendrére, de már kedd délután elindultak a hajóval Budapestre. „A szokásos protokoll, forgatókönyv szerint zajlanak az utasok programjai, ebben semmi különös nincs. A hajón semmilyen sérülés nem látható” – mondta a lapnak egy visegrádi turisztikai szakember. Korábban felmerült, hogy átfesthették a Viking hajótestét ott, ahol az ütközés nyomai látszottak, erről egyelőre nincsenek új információk.

A Viking Sigyn szállodahajó (fotó: MTI/Cseke Csilla)

Az elsüllyedt Hableány áldozatai közül még négy embert keresnek a hatóságok. A balesettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, jelenleg egy gyanúsított van, a szállodahajó ukrán kapitánya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top