Aktuális

Életfogytiglanit kapott a szerelmes gépeltérítő

Az indiai üzletember a Jet Airways egyik járatának vécéjében hagyott fenyegető üzenetet.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Indiában, mert 2017 októberében fenyegető üzenetet hagyott a Jet Airways egyik járatának vécéjében – írja az NDTV híre alapján az Index.

repülő, repülőgép

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A Mumbaiban élő üzletember az üzenetben arra utasította a kapitányt, hogy a pakisztáni megszállás alatt lévő Kasmírba repüljön; a levél az „Allah nagy!” felkiáltással zárult.

Miután megtalálták a fenyegető levelet, a gép kényszerleszállást hajtott végre Ahmadábádban. A férfit letartóztatták, beismerő vallomást tett. Azt mondta, szerelemből tette az egészet: barátnője a légitársaság delhi irodájában dolgozott, és azt szerette volna, hogy Mumbaiba rendeljék, hogy több időt tölthessenek együtt.

Azóta valószínűleg megbánta, amit tett – annál is inkább, mivel az életfogytiglani börtönbüntetés mellé még 50 millió rúpiás (kb. 200 millió forint) pénzbüntetést is kapott, amit a gép utasai és legénysége között fognak szétosztani kárpótlásként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top