Aktuális

Minden BKV hajón találtak problémát a Hableány miatti felülvizsgálatkor

Pontosabban egy eleve már javítás alatt állt. Kettő még most sem állhat vissza a forgalomba.

Elrendelték a Dunán közlekedő BKV hajók felülvizsgálatát a Hableány balesete után, aminek mostanra lett nyilvános az eredménye – mondta az Indexnek Bolla Tibor vezérigazgató. Bár a Hableány nem tartozik a BKV tulajdonába, de mivel nem tudták a baleset okát, a biztonság kedvéért úgy gondolták, hogy érdemes a BKV 11 saját személyszállító hajóját is átvizsgálni.

A rendkívüli ellenőrzésen a biztonsági felszerelést rendben találták, de 8 hajónál volt kisebb üzemeltetési–karbantartási probléma, ezeket kijavították, két másik hajó azonban nem állhat vissza, amíg a – főleg a motor füstölésével kapcsolatos – gondokat meg nem oldják, egy hajó pedig eleve a javítódokkban volt.

A BKV-flotta öreg, elavult, 40-50 éves hajókból áll. A járművek több mint fele egymotoros, ami amellett, hogy gyengébb és lassabb, mint az unió nagyvárosaiban megkövetelt kétmotoros hajók, problémát okozhat, ha leáll a motorjuk.

Bolla azt mondta, hogy a BKK-nak volt olyan fejlesztési elképzelése a flotta fejlesztésére, amit támogatni tudna.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top