Aktuális

Lezárta a nyomozást a rendőrség a soroksári futónő ügyében

Nincs kétségük a rendőröknek, hogy ki ölte meg a futónőt.

Csaknem hat évvel azután, hogy Soroksáron vérbe fagyva találták a 36 éves családanyát, a rendőrség lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslattal átadta az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek.

 

A mintegy húszezer oldalnyi ügyiratot átadták a Fővárosi Főügyészségnek (Fotó: police.hu)

A police.hu híre szerint a minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók. Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékokkal együtt a férfi személyével szemben egyértelműen megalapozta a gyanút.

Futni ment, sosem tért haza

A 36 éves nőre futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás, bokros területen. A kiskorú gyermeket nevelő családanyával az orvosszakértői vélemény alapján különös kegyetlenséggel végzett a tettes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top