Aktuális

Saját pénzt vezet be a Facebook

Jövőre jön a Libra nevű kriptopénz, amellyel később akár buszjegyet is vehetünk.

Jövőre indítja el a Libra nevű kriptovalutáját a Facebook. A cég azt ígéri, hogy az árfolyam mögött valós érték fog állni, a fizetés pedig annyira egyszerű lesz, mint egy üzenet elküldése.

A felhasználók közvetlenül a Facebook alkalmazásain belül tudnak majd fizetni, a tranzakciós díj alacsony lesz. A jövő évtől kezdve a Facebook szolgáltatásain belül lehet majd Librát venni, a fizetőeszközt várhatóan több cég is elfogadja majd, például az Uber és a Visa.

A Facebook nagy jövőt lát a kriptopénzben, amellyel később akár villanyszámlát, buszjegyet vagy kávét lehet kifizetni. A cég elmondása szerint a Librával azt az 1,7 milliárd felnőttet célozzák meg, akiknek nincs bankszámlájuk, főként a fejlődő országokban.

A Facebook azt ígéri, bár a pénznem globális, az appok és szolgáltatások megfelelnek majd a helyi törvényeknek. Egyelőre viszont még csak az Egyesült Államokban kaptak zöld utat.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top