Aktuális

Meghalt a hajléktalan „nyuszis bácsi”, aki megajándékozta a gyerekeket

A Stadionoknál üldögélő János bácsi azzal lett ismert, hogy édességcsomagokat osztott a gyerekeknek.

Meghalt az a hajléktalan férfi, aki a Stadionok buszpályaudvar lépcsőjén üldögélt, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy karácsonykor és húsvétkor is több száz édességcsomagot készített a gyerekeknek.

A mindenki által csak nyuszis bácsiként emlegetett János stroke-ot kapott, kórházba szállították, de hiába tettek meg mindent érte, már nem tudták megmenteni. Május 30-án, 61 éves korában elhunyt – írja a Képmás.

János bácsi néhány évvel ezelőtt vált hajléktalanná, miután kilakoltatták nyolcadik kerületi romos otthonából. Egyetlen társa egy nyúl volt, az éjszakákat a szállón, a nappalokat az utcán töltötték.

A férfi 2015 karácsonyán kezdte a csomaggyártást a gyerekeknek: a kezdeti néhány tucat ajándékból három év alatt csaknem félezer lett. Minden pénzét arra költötte, hogy a gyerekeknek ajándékcsomagokat készítsen.

„Kérdezik, miért nem magamra költöm azt a pénzt, amit itt kapok. Azt szoktam mondani, hogy annyi úgysem lesz, hogy saját lakásom vagy albérletem legyen, hogy új életet kezdjek, úgyhogy félreteszem a gyerekeknek. Szeretem látni, ahogy örülnek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top