Aktuális

Vigyázzatok! SMS-trükkel lopják az iPhone-okat

Többen is pórul jártak már.

Az elhagyott, vagy ellopott iPhone-okat a Find my iPhone szolgáltatás (Találd meg az iPhone-omat) segítségével tudják esetleg felkutatni a tulajdonosok. Ezt a szolgáltatás imitálják most bűnözők, hogy végleg leválasszák róla a jogos tulajdonosát – írja a Hvg.hu.

Egy megkárosított például azt mesélte, miután ellopták a telefonját, másnap kapott egy SMS-t, amiben ez állt: „Az Ön iPhone 8 Plus 256GB készüléke ideiglenesen csatlakoztatva egy másik iCloud fiókhoz.”

Az üzenetben egy link is szerepelt, amely látszólag az Apple iCloud szolgáltatásába vezette az illetőt, de aminek köze nincs a céghez, és csak azért hoztál létre, hogy ellophassák a fiókhoz tartozó jelszót. „Sajnos a linkre kattintva beléptem, és megadtam az iCloud jelszavamat, majd kaptam egy Find my iPhone képet a telefon pontos helyéről. Ezután pár másodperc alatt törölték is a telefonomat” – írta az illető.

A kép természetesen nem valós, a telefon sosem volt ott. Az Apple ügyfélszolgálata pedig figyelmeztetett: sosem kérik az iCloudhoz tartozó jelszót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top