Aktuális

Leszakadt a felsővezeték, sétáltak egy jót hétfő reggel a MÁV utasai

Sportosan indult a hét a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon.

Hétfő reggel meghibásodott a felsővezeték Rákospalota-Újpestnél. Ez a Veresegyház felől a Nyugati pályaudvar felé tartó vonat utasait érintette a legrosszabbul, akiket leszállítottak a vonatról. Egyikük az Indexnek is megírta, mi történt velük: 

6:50-es vonat (Fóton, Vác-Veresegyáz vonal, Nyugati pu. felé) 10 percet késik. Semmi gond, már azon csodálkoznánk, ha nem így lenne. Két megállót bír, Rákospalota Kertvárosnál 7:15-kor egy halk, alig hallható hang valamiről tájékoztatja az utasokat. Senki nem ért semmit, de már tudjuk, a mai napon sem fogunk időben beérni a munkahelyre.

Emberek a vonat mellett a Nyugati pályaudvar egyik peronján (forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Mivel a következő vonat sem tudott arra jönni, más tömegközlekedés pedig nem jár azon a szakaszon, az utasok gyalog indultak tovább Káposztásmegyer felé. 

A Mávinform azóta jelezte, hogy Rákospalota-Újpestnél kijavították a vezetékhibát, és a délelőtti órákban helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top