Aktuális

Veronai buszbaleset: felháborodtak a gyászoló hozzátartozók

Lezárult a busz műszaki állapotára vonatkozó nyomozás.

Lezárult a 2017 januárjában, Verona mellett porig égett busz műszaki állapotára vonatkozó vizsgálat. A szakértői vélemény szerint az illegálisan beszerelt plusz-üzemanyagtartály, amellett, hogy nem idézte elő a tüzet, még csak nem is súlyosbította annak következményeit. A gyászoló hozzátartozók felháborodtak az eredményen – tudta meg a Blikk.

„Miért nem korlátozták a mai napig a társaság működését, még annak ellenére sem, hogy – a jegyzőkönyv szerint – a cég a baleset után berendelte a szerelőket, hogy szereljék ki a póttartályokat? Ha azok léte kiderült volna, a busz nem indulhatott volna útnak. Akkor azok az emberek, akik tudtak róla, nem felelősek?! Miért nem bűn 17 ember halála?” – teszik fel a kérdéseket az elhunytak szerettei.

veronai buszbaleset emlékhely

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékhelye a Műcsarnok közelében, a Városligetben
(MTVA/Bizományosi: Róka László )

A márciusban Olaszországban zajlott tárgyaláson az olasz ügyésznek még arról volt tudomása, hogy a busztársaság ellen Magyarországon vádemelés történt. Utóbb kiderült, hogy az olasz nyelvre lefordított dokumentumok nem jutottak el hozzá. A szülők ezért saját költségükön fordíttatják le és viszik el az ügyésznek azokat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top