nlc.hu
Aktuális
Nádasdy Ádám elköltözik Magyarországról

Nádasdy Ádám elköltözik Magyarországról

Ahogy ő fogalmazott, „testsúlyát londoni lábára helyezi át”.

Élettársát követve az év nagy részét mostantól Londonban tervezi tölteni Nádasdy Ádám. A költő és nyelvész az után döntött így, hogy befejezte a tanítást az ELTE-n. „Jövök-megyek majd, egy-egy hónapra hazajövök, kettőt-hármat ott leszek. Fenntartom az itthoni életemet, de testsúlyomat londoni lábamra helyezem át. Elég volt az ingázásból” – nyilatkozta a Forbesnak.

Nádasdy eddig is ingázott Magyarország és Anglia között, mert orvos élettársát Londonhoz köti a munkája. Róla a költő azt mondja az interjúban: „Orvos. Szívem doktora. Csak mindig elmegy. Szeret messze élni. Én meg itt. Sebez, ha elmegy, gyógyít, ha megjön.

Középen Nádasdy Ádám (MTI Fotó: Kallos Bea)

Nádasdy Ádám arról is beszélt, hogy rossz egészségi állapota ellenére idén is szeretne részt venni a Budapest Pride-on. A munkával sem hagy fel: idén jelent meg az átdolgozásában a Bánk bán, amelyet „magyarról magyarra fordított”, valamint Jól láthatóan lógok itt című verseskötete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top