Aktuális

Történelmi melegrekordot mértek Alaszkában

Anchorage-ben még soha, semmikor nem mértek ilyen meleget.
anchorage alaszka hőség

Történelmi rekord dőlt meg csütörtökön az egyesült államokbeli Alaszka legnagyobb városában – írja testvérlapunk, a 24.hu, amelynek cikkéből kiderül, a meteorológiai szolgálatok adatai szerint Anchorage-ben a hőmérséklet aznap meghaladta a 32 Celsius-fokot.

És hogy ez miért borzalmasan ijesztő? Például azért, mert azóta, hogy az anchorage-i nemzetközi repülőtéren mérik az aktuális hőmérsékletet, még soha, semmikor nem mértek 90 Fahrenheitet (mintegy 32,2 Celsius-fokot). Ezt pedig már a National Weather Service (NWS) meteorológiai intézet helyi részlege közölte a Twitter-oldalán.

A mostani, 32 Celsius-fokos rekord egy 1969. június 14-én mért számot adott át a múltnak: akkor 85 Fahrenheit, vagyis 29,4 Celsius-fok volt. Bill Ludwig, az NWS meteorológus munkatársa az Anchorage Daily Newsnak elmondta, a magas hőmérsékletet egy a térség felett húzódó, vastag, nagy nyomású légréteg okozza.

Nyitókép: Wikipédia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top