Aktuális

Környezetbarát szívószál ölte meg a nyugdíjas zsokét

A 60 éves nő az év talán legbizarabb balesetében vesztette életét. A gyilkos szívószálat a születésnapjára kapta.

Egy rozsdamentes acélból készült, környezetbarát szívószál végzett egy nyugdíjas zsokéval a dorseti Broadstone Pole-ban – írja a Daily Mail.

szívószál, fém szívószál

Fotó: Unsplash

A 60 éves Elena Struthers-Gardner végzetes agysérülést szenvedett, amikor ivás közben elesett, és az acél szívószál a bal szemén átszúrva belefúródott az agyába. A nő korábban gerincsérülést szenvedett lovaglás közben, és miután abbahagyta a fájdalomcsillapító szedését, komoly alkoholproblémái lettek; felesége, Mandy szerint fél liter vodkanarancsot fogyasztott el naponta.

Elena magatehetetlen testére Mandy talált rá a nappalijukban. „A földön feküdt, és borzalmas gurgulázó hangokat adott ki magából. Azonnal hívtam a mentőket” – mondta a lapnak.

A sérült nőt azonnal a közeli Southampton General kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. „Több specialistával is találkoztunk, de mindegyikük azt mondta, már semmit sem tehet érte” – nyilatkozta Mandy. Így egy nappal a kórházba szállítása után lekapcsolták a lélegeztetőgépről, és még aznap meg is halt.

Elena a születésnapjára kapta az életét kioltó szívószálat. A környezetbarát szívószálak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Nagy-Britannia szerte, miután a környezetszennyezés visszafogása érdekében több civil szervezet is élesen bírálta a műanyag használatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top