Aktuális

Nincs elég rendőrjárőr a legtöbb megyeszékhelyen

14 városban, vagyis a megyeszékhelyek háromnegyedében van hiány rendőrjárőrökből.

A megyeszékhelyek háromnegyedében, 14 városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene. A 24.hu körbekérdezett a megyei rendőrkapitányságokon, és megtudták, hogy a rendszeresített járőrlétszámhoz képest hányan dolgoznak ténylegesen járőrként, illetve azt is, hogy öt éve hány járőrt alkalmazott egy-egy város.

Kiderült, hogy a százalékos arányokat nézve Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma. 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de csak 85 betöltött ezek közül. Tatabányán az 52 státuszból csak 39-et tudnak betölteni, vagyis az állások negyede üres. Szegeden öt éve 133 státusz volt még, ma 121 van, de csak 101 járőr látja el a feladatot, vagyis majdnem a negyedével csökkent a számuk.

Rendőrjárőr. MTI Fotó / Illyés Tibor

Kaposváron, Zalaegerszegen és Szolnokon ugyancsak hiány mutatkozik járőrökből, Kecskeméten, Békéscsabán és Debrecenben viszont nőtt a státuszok és a betöltött állások száma is. A rendőrparancsnokságok tájékoztatása szerint a járőrhiány miatt a rendőr-főkapitányságok és a megyei kapitányságok járőrei, járőrvezetői és járőrparancsnokai mellett a körzeti megbízottak, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai is részt vesznek a közrend őrzésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top