Aktuális

Nem ez lesz a kedvenc nyári hétvégénk

Felhőszakadás és zivatarok színesítik a hétvégét, a jövő hét közepétől jön vissza a napsütés.

Szombaton rövidebb napos időszakok mellett közepesen vagy erősen felhős égboltra van kilátás, és többfelé lehet csapadék – adott pontban akár több alkalommal is; eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat, néhol felhőszakadás sem kizárt. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Fotó: Pixabay

Vasárnap a Dunántúl nagyobb részén többórás napsütés lesz a jellemző általában kevés gomolyfelhővel, csupán helyenként fordulhat elő csapadék. Másutt ugyanakkor kevesebb napsütés valószínű, és az erőteljes gomolyfelhő-képződésből többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon nagy területen erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Hétfőn gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporesővel. Esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Kedden is gomolyfelhős, napos idő ígérkezik néhol záporral. Az északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 között alakul, de a derült, szélvédett északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Szerdán napos idő valószínű gomolyfelhőkkel. Néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 16 között várható a derült, szélvédett völgyekben az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top