Aktuális

Trump megint morgott egyet a Twitteren, hazaküldené a színes bőrű képviselőnőket

Látszólag két fő hobbija van a golf mellett az elnöknek: a gyűlölködés és a közösségi média.

Újra kedvenc felületén, a Twitteren fröcsög az amerikai elnök, Donald Trump. Céltáblái ezúttal színes bőrű demokrata képviselőnők, akiket hazaküld  „saját országukba”.

Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib és Ayanna Pressley mellett Ilhan Omar „kapta meg a magáét” Trumptól, akik közül hárman eleve az országban születtek, Omar pedig 12 évesen, menekültként érkezett az Egyesült Államokba.

Bár a szövegben nincsenek megnevezve a nők, teljesen egyértelmű utalást tesz rájuk. „Milyen érdekes, hogy a progresszív demokrata kongresszusi képviselőnők, akik olyan országból származnak, melyek kormányai teljes katasztrófák, a legrosszabbak, legkorruptabbak és hozzá nem értők, azok, akik hangoskodva, gonoszan megmondják a világ legjobb és legerősebb hatalmának, az Egyesült Államoknak, hogyan is kellene kormányozni. Miért nem mennek vissza és hozzák helyre az országaikat? […] Majd jöjjenek vissza és mutassák meg, hogyan kell szerintük csinálni” – írta az elnök. 

Trump egy fricskát is bedobott a nőknek, célozva arra, hogy a Kongresszus elnöke, Nansi Pelosi sem szívleli őket, csak a „bandának”  hívja a négy nőt. „Biztos vagyok benne, hogy Nansi Pelosi szívesen és gyorsan elintézi az ingyenes útjaikat” – írta Trump. Pelosi nem volt vevő a tréfára, később kikérte magának az elnök idegengyűlölő beszólását.

Ocasi-Cortez a maga részéről annyival letudta Trump kirohanását, hogy láthatóan nem tudja elfogadni, hogy nem félnek tőle.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top